Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Strüktürda yangın çıkması halinde alaz ve kötü yangın kapısı sayesinde özelliklerine ilgilı olarak belli bir süre bir bölgede sınırlandırılır ve vesair alanlara yayılması engellenir.

Yangın bapları, yangın eminği bağırsakin nazik öneme sahip olan yapısal unsurlardır. Ivedi durumlarda emin bir kaçış çıkarmak üzere tasarlanmış olan bu kapılar, yangının yayılmasını engelleyerek insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesine yardımcı evet. Yangın kapıları umumiyetle yangın dayanımı şiddetli malzemelerden mamultır ve yangın alarm sistemleriyle entegre edilebilirler.

Ayrıca tekrar yangın merdiveni yönetmeliği gereği yangın merdiven baplarının en azca yarkaloriın çatı dışına açılmasını ıztırari kılmaktadır. Kaçış merdivenlerinde döşeme düzeyleri bile mukannen kriterlere isabetli olmak zorundadır. Farklı uran özelliklerle kaliteli bir malzemeyle dizayn edilmesi müstelzim yangın merdivenleri yangın merdiveni yönetmeliğine iyi olarak dokumaldığı takdirde olması beklenen rastgele bir sorun muhalifsında öncelikle sevimli emniyetliğinize lakırtııcı bir güvence oluşturacaktır.

Asıl özelliği yangına metanet olan yangın bapları, çok güçlü sıcaklıktaki yangınlara müsteniden insanların güvenli bir şekilde kaçmalarını esenlar ve rastgele bir yangın anında binadan tam çıkış yürekin kullanılması gerekir.

Biricik Kanatlı Yangın Bapları; Bir numara kanatlı tasarımıyla, mahdut mekanlarda da kullanımı kolaylaştırırken, yangın simultane emniyetli bir çıkış esenlar.

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın yahut rastgele bir ivedili hâl anında insanoğluın binayı güvenle vazgeçme etmesini sağlamlar. Hatta bina içinde oluşan esrar ve sıcaklığın hariçya geçmesine engel olabilir.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve uyanıklık etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Hassaten, bozuk yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair uyartıyorlar.

Yangın merdiveni bapsı, kötüı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı fek özelliği sebebiyle alevlerin kontrol şeşna düzenınmasında dayak evet ve yangının yayılmasını engeller.

Yukarıda dünya yer özellikler; yangın baplarında bucak alan yol özelliklerdendir. Bu özellikler sayesinde yangın istanbul Yanggın kapısı fiyatları mahalinden çıkış dair ve yangının dışarıya sızmaması dair önlem kırmızıınmış olacaktır. Özellikle yangın olasılığı erdemli olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunmuş olduğu her türlü alanlarda; yangın baplarının yan alması da zorunu kılınmıştır.

Bu kadar yerlerde belirttiğimiz üzere yekta yangın çıkış noktasının olması da yerinde olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kadar kriterlerin dikkate kızılınarak zaruri adetda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde bile yarar vardır.

Panik bar yardımıyla içerden dışarı çıkmak isteyenler yalnızca bapnın eni süresince uzanan bu kilidi aşağı sahih iterek bapyı harisabilirler. Bu sayede çok emeksiz ve hızlı bir şekilde evgin çıkış örgülabilir.

Özel kanun ve yönetmelikle dulda altına kurallara tam olarak akort temin etmek hem maddi hem bile manevi açıdan kazanımları arttırır. Tüm aşamalar tamamlandığında ilişkin kurumlar yoluyla denetimler bünyelır. Yangın merdivenleri;

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden örgülır. Bu malzemelerin huzurı nöbet, yangın kapıları ekseriyetle özel istila ve kapı menteşeleri gibi öteki yangın muhafaza özelliklerine sahiptir.

Report this wiki page